Skilsmässoansökan

Fråga

Skilsmässoansökan – Vad gäller vid skilsmässa? Jag och min man har varit gifta i 22 år och har nu tagit ett gemensamt beslut om att vi ska ta ut skilsmässa. Vi är fortfarande väldigt goda vänner men har glidit ifrån varandra känslomässigt. Vi är överens om hur vi ska skiljas och hur bodelningen ska gå till. Måste vi ändå anlita en advokat?

 

Svar

Om ni är överens om att ta ut skilsmässa så kan ni lämna in en gemensam skilsmässoansökan till tingsrätten. Ni vänder er till tingsrätten i den kommun där ni är skrivna. Om ni bor stadigvarande utomlands så skall er skilsmässoansökan lämnas in till tingsrätten i Stockholm.

Ni kan ladda ner en gemensam ansökan om skilsmässa på Juridiska Dokument!

Om ni har  hemmavarande barn under 16 år så utgår alltid betänketid på mellan ett halvår och ett år. Efter att betänketiden gått ut så måste ni lämna in en fullföljdsansökan för att er äktenskapsskillnad skall fullbordas. Om ni inte lämnar in en fullföljdsansökan efter betänketiden så avskriver tingsrätten ert ärende.

På Juridiska Dokument kan ni ladda ner alla dokument som ni behöver för er skilsmässa:

  1. Gemensam ansökan om äktenskapsskillnad
  2. Bodelningsavtal för makar

Alla dokument på Juridiska Dokument är upprättade av jurister och garanterat juridiskt korrekta samt alltid uppdaterade och i enlighet med gällande lagstiftning!

Comments on this entry are closed.